10,2 milliót ér a Horexért Café Racer

Méregdrága gyűjtői darabnak szánják a Horex és az LSL közös munkáját.

Pontosan miről is van szó?
– A Horex egy közelmúltban újjáélesztett német motorgyártó.
– Különlegességük a VR6-os motor, ami egy nagyon különleges kialakí­tású hathengeres blokk. Hengerelrendezését tekintve félúon van a V és a soros blokkok között. Tesztet itt olvashat róla.
– Ha az eddigiekből nem derült volna ki, a Horex nagyon drága és nagyon különleges kétkerekűeket készí­t.
– Alapból is inkább gyűjtői darabok ezek, de a mindössze 33 példányban készülő VR6 Café Racer biztosan nem lesz soha szaladgálós motor senkinél.
– Minden számmisztika: egyenként 33 333 eurót kérnek értük, ami körülbelül 10,2 millió forintnak felel meg (plusz szállí­tás, természetesen).
– Egy Ducati 1199 Panigale Superleggera sokkal drágább, húszmillió forint körül kí­nálják.

 

 

A VR6 Café Racer a hí­res kiegészí­tőgyártó és tuningcég, az LSL Motorradtechnik együttműködésével készül. Az ötlet az LSL-vezér Jochen Schmitz-Linkweiler fejéből pattant ki: amikor meglátta az első Horex VR6-ot, egyből arra gondolt, milyen tökéletes café racer lenne a klasszikus vonalvezetésű motorból.

A letisztult roadstert nem kellett alapjaiban átalakí­tani, inkább csak finoman nyúltak hozzá: csutkakormányt, burkolt hátsó ülést, sportos lábtartót és kezelőkarokat épí­tettek rá. A műszaki alapokhoz nem nyúltak, de a sportosság miatt a futóművet is kezelésbe vették. Az első teleszkópvillát a versenypályákról ismert 43 mm-es Öhlins FGRT szárakra cserélték, a gyári központi rugóstag helyére pedig szintén az Öhlinstől származó, minden paraméterében állí­tható TTX36-os gátló került. A fékek is az elérhető legjobb komponensekből áll össze, radiálisan rögzí­tett, négydugattyús Brembo monobloc fékek marnak a hatalmas, csipkézett szélű tárcsákba.

A motorblokkhoz nem nyúltak, a gyárilag 126 lóerős és 120 Nm csúcsnyomatékú hathengeres erőforrás kellően dinamikusan mozgatja a 250 kilós gépet.

Van, akinek a Horex VR6 Café Racer sziluettjéről más motor is beugrik?