100 éves jövőt vetí­t előre a BMW

Los Angelesben debütál a motortanulmány

A BMW idén ünnepli működésének 100. jubileumát, melynek keretében számos ünnepség, rendezvény és bemutató lesz világszerte. Az eseménysorozat megnyitója március 7-én volt, főbb állomásokként pedig Kí­na, Nagy-Britannia és az Egyesült íllamok szerepel a listán. A most bemutatott BMW VISION NEXT 100 tanulmányautóhoz a második helyszí­nen a szintén a konszernbe tartozó MINI és Rolls-Royce jövőbe mutató négykerekűi is csatlakoznak.

 

Számunkra azonban inkább az lesz az érdekes, amit a turné utolsó állomására tartogat a vállalat. Los Angelesben ugyanis a BMW Motorrad tartja meg tanulmányának világpremierjét, mellyel kapcsolatban máris szárnyra kaptak a találgatások.

 

Motorok BMW 100 év
Képek a BMW motorkerékpárok múltjából – galéria


A legtöbb vélemény szerint jó esély mutatkozik egy elektromos konstrukció, talán valamiféle továbbfejlesztett C Evolution szí­nrelépésre. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a sportmotorok, a nagytestű robogók és legújabban az egyhengeres kismotorok közé történt betörés után talán itt az alkalom, hogy a nagytestű cruiserek is terí­tékre kerüljenek, hiszen mégiscsak a tengertúli piacon debütál a koncepció. Ebben a műfajban pedig utoljára az R 1200 C-t láthattuk, ami jó egy évtizede lekerült a palettáról.