1. helyről rajtol Kis Viktória

A hétvégén rendezik a Losail ízsia Bajnokság 2014/2015-ös szezonjának negyedik állomását Katarban

 

 

Igaz, még csak januárt í­runk, de ez sem akadály a Losail ízsia Bajnokság résztvevőinek. A mai, negyedik verseny perdig különös jelentőséggel bí­r, mivel a H-moto Team versenyzője, Kis Viktória ismét az első helyről vághat neki a versenynek, ami jó esélyt biztosí­t kategóriájában.
A versenyek 11:00 és 13:50-kor indulnak, Viktóriának pedig nem kisebb cél lebeg a szeme előtt, mint hogy utolérje a szerb riválisát és megszerezze az összetett első helyet, amitől jelenleg 26 pont választja el.

 

 

 

 

így nyilatkozott Kis Viktória:
„Remekül sikerült a mai nap, jó volt újra motoron ülni! A gép ugyanaz a 2005-ös R6-os Yamaha, mint eddig, a beállí­tások is megvannak, í­gy minden szuperált. Az előző versenyekről maradt gumik keveréke nem passzolt túlságosan a mostani hűvösebb – ez itt nagyjából 15 fokot jelent – időjáráshoz, í­gy kissé csúszósak voltak a körülmények, amelyre még a pályán lévő, homokozóra emlékeztető mennyiségű por is rásegí­tett, de azért nem volt vészes. Köszönhetően az eddigi jó beállí­tásoknak, a guminyomáson kí­vül máshoz nem kellett hozzányúlnunk, í­gy csak arra koncentráltam, hogy minél több kilométert tudjak a pályán körözni, eközben pedig próbáltam csiszolni, fejleszteni a technikámat. Az időmérő edzésen a 21. helyre kvalifikáltam magam a 37 motoros között, ami az első rajtkockát jelenti a kategóriámban. Izgatottam várom a holnapi versenyeket, köszönöm az eddigi szurkolást (is), igyekszem ezútal is kihozni magamból a maximumot, és két aranykupával hazatérni!”

 


Pár kör a Hugaroringen Kis Viktóriával